Royalcanin.rs
Home Zdrava ishrana - Health Nutrition Pristup Royal Canin-а Istorijska posvećenost zdravoj ishrani

Istorijska posvećenost zdravoj ishrani

Zdrava ishrana - naša misija

Misija Royal Canin-a je oduvek bila zdrava ishrana. Nju odlikuje precizna ravnoteža između više od pedeset hranljivih sastojaka (proteini, lipidi, ugljeni hidrati, aminokiseline, masne kiseline, mineralne soli, vitamini i mikrominerali). Priprema naše hrane se može uporediti sa složenom slagalicom čije sklapanje omogućava garanciju ujednačene formule ishrane, koja poštuje precizne i specifične potrebe mačaka i pasa.

Ovo je jedina potpuno naučna procedura, jer stavlja životinju u centar postupka pripreme hrane: zaista, sastojci koji se upotrebljavaju se biraju zbog kvaliteta svojih sastojaka i zbog svojih nutritivnih benefita. Nutritivna filozofija Royal Canin-a isključuje sve procedure koje naglašavaju sirovine poznate po svom ukusu (jagnjetina, losos, divljač, itd)

Nauka koja napreduje

Ishrana je deo veterinarske nauke koja ima za cilj da odredi osnovne hranljive sastojke i ulogu koju oni igraju, u odnosu na količinu unosa. To je teren na kome mi stalno stičemo nova znanja: broj publikacija za ključnu reč "health" (zdrava) i "nutrition" (ishrana) je bio 2746 u 2009., prema 1241. u 1995. godini, što je više od dvostrukog povećanja u jednoj deceniji!
Svake godine se na tržištu pojavljuju potpuno nove grupe hrana za životinje i formula ishrane, koje sadrže , osim sastojaka za održavanje zdravlja i prirodne elemente za sprečavanje brojnih rizika od bolesti i zaštitu tela.
Procenjuje se da je očekivani životni vek pasa, npr, povećan za 3 godine u poslednjih deceniju i po!
Danas se hrana za životinje može pripremati prema posebnim potrebama, najčešćim nedostacima koje treba preduprediti ili drugim specifičnostima na koja pažnju skreću neprekidna istraživanja. Naučnici i veliki proizvođači hrane za kućne ljubimce sada prihvataju da psi treba da se hrane različito u zavisnosti od toga da li su štenci, odrasli ili stariji, ili zavisno od toga da li spadaju u male, srednje, velike ili džinovske rase!
Što se tiče mačaka, mi smo prepoznali njihove različite potrebe u ishrani prema starosti, ali takođe i prema načinu života, osetljivostima pa čak i prema rasi (persijske, mejn kun i sijamske mačke npr).
Zahvaljujući stalnom napredovanju naučnog znanja, koncept ishrane se razvio u Preventivnu ishranu (Prevention Nutrition ) i, kada je neophodno, zdravu ishranu (Health Nutrition ) ili terapijsku ishranu (Treatment Nutrition ) sprečavajući ili lečeći određene bolesti.

  • facebook
  • youtube