Royalcanin.rs
Home Štene i pas Štene Život sa štenetom

Život sa štenetom

Život sa štenetom

Život sa psom u kući je odluka koja će vas obavezati na duže vreme, i treba je ozbiljno shvatiti. Pas živi u proseku više od 10 godina. Prema tome, treba da izaberete psa čije će potrebe odgovarati vašem načinu života, ali ćete takođe trebati i da naučite da živite sa njim.

Bilo da je vaš pas odrastao ili štene koje je tek odvojeno od svoje majke, u novom domu ga morate dočekati pripremljeni. Određena pravila se moraju primenjivati čim štene dođe. Na taj način će psu biti lakše da pronađe svoje mesto u svom novom domu.

Period koji traje od rođenja do završetka rasta je period intenzivnog razvoja. Dobra ishrana šteneta je ključna za obezbeđivanje skladnog rasta i sprečavanje patoloških problema.

Poput vakcinacije ili svakodnevne fizičke aktivnosti, vaspitanje postaje jedna od čovekovih obaveza prema psu onog trenutka kada odluči da ga načini svojih pratiocem. To je garancija da će životinja, njen vlasnik i krug porodice zajedno živeti u skladu, ali i da će pas biti integrisan u ljudsko društvo. Vaspitanje šteneta treba da započne na vreme, kada je njegova sposobnost za učenje optimalna.

Briga o štenetu zahteva redovnu postupke koji će, primenjivani tokom celog života psa, njemu obezbediti dobru higijenu, a vama omogućiti da otkrijete signale koji upozoravaju na moguću bolest.

  • facebook
  • youtube