Royalcanin.rs
Home Štene i pas Pas Pas u službi čoveka

Pas u službi čoveka

Pas u službi čoveka

Još od kada su psi domestifikovani, oni ljudima pomažu u svim vrstama posla, od lova do čuvanja stada. Vremenom, psi su radili i mnogo više od toga:

Nekim ljudima je pas svakodnevni pratilac koji im pruža neophodnu pomoć i podršku. Ovi plemeniti psi su obučeni da pomažu hendikepiranim, gluvim i osobama sa oštećenjima sluha, kao i da vode ljude sa oštećenim vidom.

Pas čuvar, pas tragač, patrolni pas, pas vezista ili pas medicinski asistent...U današnje vreme, pas ima važnu ulogu u potrazi za ugljovodonicima, eksplozivima ili drogom. I u tim zadacima on pokazuje svoju veliku posvećenost, velikodušnost i stavlja svoje sposobnosti u službu čoveka, društva i ljudske bezbednosti.

Lov je bez sumnje bio prva zajednička aktivnost čovek i psa. Ovo sadejstvo u potrazi i hvatanju plena je oduvek postojalo i traje do danas. Drugi psi stavljaju svoj njuh na raspolaganje svojim vlasnicima radi otkrivanja tartufa ili minerala.

Takmičenja u lepoti, trke, poslušnost, agility... Postoji mnogo načina da vlasnik upražnjava sportske i druge aktivnosti sa svojim ljubimcem. Koja god da je disciplina u pitanju, kvalitet neophodnog rada koji se zahteva od psa će biti pravi pokazatelj zajedništva između životinje i njenog vlasnika, bez koje nema ni igre ni pobede.

  • facebook
  • youtube