Royalcanin.rs
Home Mače i mačka Mače Život sa mačetom

Život sa mačetom

Život sa mačetom

Mače će razveseliti dom...i porasti! Kada se jednom donese odluka o nabavci ljubimca, čovek mora znati da je u pitanju dugogodišnja obaveza. Izbor mačeta je istovremeno racionalan koliko i emotivan izbor.

Mače, željno očekivano u svom novom domu je upravo napustilo svet u kome je živelo sa svojom majkom, braćom i sestrama. Dolazak u nepoznatu okolinu je veliki korak od koga će zavisiti uspeh njegove integracije. Prilagođavanje se mora obavljati postepeno i pažljivo.

Mače ima nutritivne potrebe koje se razliku od potreba odrasle mačke. Odgovarajuća Health Nutrition hrana, koja se postepeno uvodi u periodu prestajanja sisanja, će podstaći njegov rast i dobre navike u ishrani.

Kada mače stigne u svoju novu životnu sredinu, sa oko tri meseca starosti, ono je već steklo većinu navika zahvaljujući nadmoćnoj ulozi njegove majke, njegove braće i sestara, kao i odgajivača. Ipak, važno je obezbediti da se mače prilagodi svojoj novoj okolini jer njegovo vaspitanje treba da bude završeno do devetog meseca života.

Mače mora imati redovnu higijenu koja mu održava zdravlje. Ovi jednostavni postupci obezbeđuju zdravlje mačeta i, kada prođu prvobitni strahovi, stvaraju trenutke bliskosti.

  • facebook
  • youtube